Personal coaching: taboe?

Onlangs las ik de blog van een succesvolle zakenvrouw, waarin ze getuigde dat ze 3 jaar geleden een mental coach inschakelde. Indertijd zou ze daar nooit openlijk over gesproken hebben. Het was toen alsof dat taboe was. Nu kwam ze er ronduit voor uit en vertelde ze hoe mental coaching een schakel geweest was in haar succes.

Jammer genoeg zien heel veel professionals mental/personal coaching nog als een taboe. Het zou een teken van ‘falen’ zijn of van ‘zweverigheid’ of van … Soms gaat het zelfs zo ver dat mensen kilometers rijden naar mijn praktijk, opdat toch maar niemand op kantoor zou weten dat ze gecoacht worden. Zelfs in de contracten wordt soms heel vaag opgenomen waar het eigenlijk echt om gaat. Waarom? Om te voorkomen dat de nood aan coaching hun carrière zou belemmeren. 😖

Eigenlijk is dit te zot om los te lopen, als je beseft dat het meestal ‘high potentials’ of ‘high performers’ zijn die van coaching gebruik mogen maken. En dat ze dat eigenlijk net doen om beter te presteren, om het beste uit zichzelf te halen en om dat optimaal te laten renderen. Dus, om hun professionele – en tegelijkertijd ook hun persoonlijke – leven een boost te geven.

Bij topsporters vindt iedereen het de normaalste zaak dat ze naast een sportieve coach ook een mental coach inschakelen. Niemand is bang dat die voetballers opeens boven het voetbalveld gaan zweven 😇. Iedereen beseft dat het een tool is om je sterker te voelen, sterker te denken en uiteindelijk ook sterker te presteren. In de zakenwereld is dat besef jammer genoeg vaak nog zoek …

Ik vind coaching het boeiendste en meest uitdagende onderdeel van mijn werk. Het geeft me het gevoel dat ik écht een verschil kan maken, dat ik mensen kan helpen om zich bewust te worden van wat ze écht willen, écht kunnen en om dat écht te doen. Soms geeft dat mij vleugels. Nee, niet omdat we zijn gaan zweven 😉, maar wel omdat mijn coachees me vertellen wat de coaching met hun gedaan heeft. Meestal hebben we daar heel bewust naar toegewerkt, maar soms ligt dat in een heel onverwacht hoekje.

Heb jij interesse om je te laten coachen?

Of wil je eens kijken wie er zich zoal laat coachen? En waarom? Ontdek het via de deze link. Hier lees je welke profielen en om welke onderliggende redenen zij coaching inschakelden om zowel op persoonlijk als op professioneel vlak succesvol te zijn.

Heb je nog vragen? Neem dan rechtstreeks contact op met Ann Beckers via +32 (0) 479 40 91 99 of ann@abtraining.be .