Error showing flash-object.

Superflirt. Strictly business ... what did you think?

 

Enkele weken geleden zette ik mijn eerste stappen in Twitterland. @NoëllaHeylen was mijn twitter-coach en mijn eerste tweet droeg ik (lees : zij) héél graag aan haar op.

Die eerste stappen waren nochtans niet van ganser harte. Het voelde meer aan als “moeten” dan als “willen”. Ik zag al op tegen al de tijd die ik er in zou moeten steken. Anderzijds kon ik voor één keer mijn twee pubers een stap voor zijn :-) .

Mijn enthousiasme nam echter heel snel toe, toen ik heel toevallig een tweet opving van @geertconard. Dat was op dag 9 (het paradijs was dus al geschapen). Ik was de heer Conard meermaals tegengekomen tijdens het opzoekwerk voor “Dames moet je kussen en moppen vertellen mag niet”, een boek over etiquette versus zakelijke omgangsvormen in Vlaanderen, dat ik samen met Dominique Merckx schreef. Niet toevallig natuurlijk, aangezien de man één van de 5 netwerkpioneers in België is en ondertussen een “master networker” genoemd wordt door niemand minder dan Ivan Misner van BNI.

Waarschijnlijk zaten de titels van zijn boeken er wel voor iets tussen. “A girlfriend in every city” en “Friends with benefits” spreken minstens tot de verbeelding. Ik herinnerde me ook dat hij die boeken in een filmpje voorstelde op zijn website. Niet alledaags en waarschijnlijk de reden dat ik me inschreef voor zijn nieuwsbrief. Ik “kende” Geert Conard dus, alhoewel ik hem nooit ontmoet had, noch online, noch offline.

Enfin, op dag 9 las ik dus zijn tweet waarin hij verwees naar zijn blogpost “Je krijgt geen tweede kans”. Mijn aandacht was meteen getrokken, want ik schreef op dat moment zelf aan een workshop over hoe je eerste indruk je kan maken of kraken. Blog gelezen en een reactie getweet. Die kans kon ik niet laten liggen. Dat de heer Conard dan ook nog antwoordde en interesse toonde voor mijn boek vond ik helemaal super. Het flirten was begonnen …

Geert (zo snel gaat dat) wilde me een artikel doortweeten , maar dat lukte niet, dus wisselden we mailadressen uit en werd de informatie via outlook gedeeld. Dan kan je natuurlijk veel meer schrijven dan 140 karakters! Wat had je gedacht van twee schrijvers? Zo ontstond ook het idee om boeken uit te wisselen. Ik had chance, hij wilde er twee van hem ruilen voor 1 van mij. Dat ruilen zou twee dagen later plaats vinden op de Open Coffee in Hasselt, een open netwerkplatform voor zelfstandige ondernemers die laagdrempelig willen netwerken met elkaar tijdens het drinken van een koffie. (Ondertussen kwamen er ook croissants bij!)

Het werd een hele toffe offline kennismaking. Voor ik naar huis ging waren we het bovendien “principieel” eens om samen te werken aan een toekomstig project … . Zakelijk flirten noemt men dit, mn. het trekken van interesse en het creëren van verwachtingen.

Mijn eerste tweet was voor Noëlla. Mijn eerste blog draag ik op aan Geert, omdat hij mijn kijk op netwerken, zowel online als offline enorm verrijkte en verruimde.

▪▪▪