Error showing flash-object.

Netwerken werkt, ook in het Frans!

Ik had vandaag een hele toffe ervaring die zonder meer bewijst dat netwerken werkt!

Al meermaals kreeg ik de vraag of ik de CEO Training ook in het Frans kon geven. Nu houd ik erg veel van de taal van Molière, studeerde ze zelfs in een ver verleden, spreek ze nog altijd vrij goed, maar … niet goed genoeg om er met enthousiasme en overtuigingskracht trainingen in te geven. Heel jammer dus, want hierdoor greep ik al enkele malen naast een interessante opdracht.

Gisteren vroeg één van mijn cliënten opnieuw of ik echt niemand kende die deze materie toch in het Frans kon geven. Ik kon hier geen positief antwoord op geven en dat stoorde me geweldig. Je wil immers toch een perfecte service geven. Tijd dus om mijn netwerk in te schakelen: “Wie kon me helpen om een geschikte freelance trainer te vinden?”. Mevrouw D.K. was in deze materie “top of mind”. Ik kreeg haar niet aan de lijn, maar liet toch een boodschap na met mijn dringende vraag : “Ken jij iemand die …”.

Minder dan 24 uren later kreeg ik een telefoontje van een dame, die ik het afgelopen jaar reeds enkele malen ontmoette, maar waarvan ik niet het minste vermoeden had dat zij me zou kunnen helpen. (D.K. dus wel!) De dame in kwestie spreekt vloeiend Frans, heeft een jarenlange trainingservaring en werkt ook als freelancer. Bovendien lijkt ze me wel het type om een AB Trainer te worden. To be continued!

 

Wil jij ook een productief netwerk uitbouwen? Dan deel ik graag enkele tips, die zeker tot succes leiden:

 1. Deel met je netwerk.
  Deel kennis, informatie en contacten met je netwerk. Daarvoor bestaat het. Dat is waar netwerken om draait.
   
 2. Durf vragen te stellen.
  Aarzel niet om je netwerk vragen (geen economische diensten of producten) te stellen. Daarvoor bestaat het ook. Dat is ook waar netwerken om draait.
   
 3. Bedank altijd.
  Vergeet nooit om te bedanken voor de informatie, de kennis of de contacten die je kreeg! Geef daarbij ook wat feedback, eventueel zelfs na een langere periode.
    
 4. Werk aan je Know-Like-Trust-factor.
  Men moet je eerst leren kennen, je vervolgens appreciëren en tenslotte vertrouwen, alvorens men je iets zal gunnen. 
   
 5. Investeer in warme relaties.
  Je kan honderden koude contacten hebben, waar je nooit wat mee deelt en waar je nooit wat aan vraagt. Warme relaties renderen, laat ze niet koud worden, blijf dus in beeld.
    

Veel netwerksucces!

Ann Beckers

26 juli 2013

Heb je interesse in een CEO-training (Zakelijke Communicatie, Etiquette & Omgangsvormen)? Of wil je leren productief netwerken? Meer informatie vind je verder op deze website van AB Training. Of stel je vraag via de volgende link: